Cloud Flare

Posted by on kol. 23, 2011 in Mreža

Nakon što sam primio obavijest o Cloud Flare mreži bio sam pomalo skeptičan jer kako oni navode brzina stranice se poboljšava od 30 do 50%. Ipak sam se registrirao na Cloud Flare mrežu da vidim koje su sve povoljnosti te kako ubrzati rad mojih stranica bio sam ugodno iznenađen. Prvo što morate napraviti je promijeniti DNS imena svoje stranice na njihove. Kada ste to napravili imate mogučnosti stavljanja raznih dodataka na svoju stranicu kao što je zaštita od mnogih takozvanih spam botova, hot linkinga sa drugih stranica te obavijesti o posjetima i bolje integriranje google analytics koda. Kod statusa stranice na njihovoj mreži imate puno bolji uvid koliko posjeta zapravo imate jer google analytics registrira samo one posjete koje imaju javascript uključen. Što se tiće ranga stranice na Google pretraživaću od nedavno je uključeno da se i brzina stranice gleda osim dolazećih linkova i starosti stranice.

Cloud Flare možete namjestiti i da kešira vašu stranicu tako kada vam server padne vaša stranica će biti online preko Cloud Flare mreže. Isto tako možete sačuvati dragocjeni bandwith ako imate ograničenje prometa pa će djelovati tako da će malicioznim botovima zabraniti pristup stranici. Statistika pokazuje da se sačuva oko 20 do 40% količine prometa.

Možete se registrirati besplatno te dodati više stranica na Clod Flare mrežu. Postoji i profesionalna verzija no po svemu sudeći to vam baš i neće trebati jer i u besplatnoj verziji nudi puno toga.

Korisni link: https://www.cloudflare.com/

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *