Antispyware

Posted by on sij. 26, 2015 in Software

malwarebytes3

U današnje vrijeme ima sve više i više špijunskih programa koji kada se instaliraju šalju tvorcima špijunskog programa informacije o tome gdje sve korisnik surfa online, kupuje online i kome sve šaljete email. Nedavno je američka vlada dala prijedlog zakona da snima sve gdje korisnici idu, što tipkaju i kome šalju emailove pa čak i da znaju koji je sadržaj emaila.

Spyware program tipično se instalira kada skinete neku sitnu aplikaciju ili pak dodatak za neki browser i javlja se korisniku preko takozvane EULA odnosno što će sve program raditi kada se instalira pa je jako bitno čitati EULA i vidjeti što se sve instalira.

Kada kompanija koja je proizvela spyware prikupi podatke, može ih prodati trećoj strani, može slati nove reklame preko pop-up stranice koje su namijenje isključivo korisniku kod koga je spyware instaliran.

Postoji mogučnost instaliranja spyware programa preko nekog drugog programa kod kojeg je on zalijepljen pa dok šalje podatke prema serveru, usporava računalo i troši memoriju.

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *